Riscuri Videochat

Ca in orice alt domeniu, videochatul poate prezenta si anumite riscuri, pe care ne dorim sa ti le impartasim.
Este important sa fii constienta de acestea, iar scopul nostru este de a te ajuta sa iei cele mai bune decizii cu privire la cariera ta de model videochat.

Iti vom prezenta care sunt aceste riscuri pe care le poti intampina în videochat.

Riscurile alegerii unui studio videochat


Oferte false – Sunt convinsa ca ai intalnit foarte multe situatii in care se garantau sume extraordinar de mari pentru a te angaja, precum si bonusuri de mii de euro chiar dupa ce semnezi contractul.

Hai sa intelegem un lucru. Cine ar plati o suma atat de mare de bani doar pentru ca le-ai trecut pragul? Cel mai probabil este unul din studiourile de videochat unde nu vrea sa lucreze nimeni!
De asemenea, in mai toate situatiile acestea banii nu vor fi primiti nici macar intr-o mica masura. Acestia se vor considera ca primiti sub forma de diverse servicii, sedinte foto, make-up, training sau vei primi tot felul de „penalizari”, astfel incat, la final, cand vei trage linie vei vedea ca nu ai castigat nimic.


Colaborare fara forme legale.
Daca ti se va spune ceva de genul „O sa-ti facem carte de munca, insa dupa o luna.” atunci fii sigura ca nu este nimic in regula. Un studio videochat care se respecta si care lucreaza in conditii legale iti va intocmi toate actele chiar dinainte de a incepe sa lucrezi.

Evita pe deplin aceste forme de colaborare pentru ca singura care va avea de suferit vei fi tu. Ce vei face in cazul in care nu vei fi platita deloc? Crezi ca vei mai putea recupera banii? Afla ca nu ai nici o sansa!

Totodata, daca nu vei lucra cu actele in regula nu vei putea beneficia de asigurare de sanatate, nu vei avea vechime la pensionare, numeroase reduceri, cu alte cuvinte toate sunt in dezavantajul tau.

parere despre lipsa contractului de munca

Studiouri ilegale  – Foarte multe dintre studiouri recurg nu doar la oferte false, ci si la informatii complet ireale cu privire la conditiile pe care le ofera. Sunt situatii in care modelele sunt puse a lucra in locatii complet diferite fata de cele prezentate, in conditii insalubre, nefiind deloc un mediu prielnic dezvoltarii si performantei.

Faptul ca ceea ce a fost prezentat difera fata de conditiile reale va trebuie sa-ti spuna un mare semn de intrebare asupra studioului respectiv si sa fii sigura ca acesta va mai ascunde multe ale aspecte.
Daca nu iti inspira incredere atunci nu este locul in care sa te regasesti!

Fraude informatice – Precum este orice activitate desfasurata in mediul online, videochatul prezinta si anumite riscuri cu privire la fraudele informatice sau cele ce tin de furtul identitatii. Stiai ca intr-o astfel de situatie ai putea fi judecata si tu fara sa fii constienta de implicarea ta?

Asadar, asigura-te ca studioul in care colaborezi este unul recunoscut pentru transparenta. Va trebui sa cunosti fiecare detaliu cu privire la activitatea ta de model, ce beneficii vei avea exact, cum este folosita imaginea ta si care sunt adevaratele castiguri.
In felul acesta vei avea un control mai mare si vei putea sa eviti astfel de situatii neplacute.

Lipsa confidentialitatii – Stim cu totii ca intimitatea noastra trebuie sa fie tratata cu mult respect si protejata. Cu toate acestea, daca nu este practicat cu atentie, videochatul poate duce intr-un final spre o confidentialitate scazuta, mai ales daca nu sunt luate masurile necesare.
Un studio care se respecta, precum este Live Studio, pune accent pe acest aspect si se asigura ca persoanele din Romania nu vor avea acces in conversatiile cu modelele, iar toate informatiile, datele si conversatiile sunt pe deplin protejate.

Vrei sa afli mai multe despre studioul de videochat Live Studio?