Studio vs Acasa

Probabil te intrebi care este diferenta intre activitatea de model videochat desfasurata intr-un studio si cea practicata independent de acasa. Ei bine, afla ca industria videochat a pornit cu o tehnologie sumara in 1998. La vremea respectiva orice computer si orice camera web faceau cam acelasi lucru in videochat. Nu existau diferente foarte mari intre configuratii. De-a lungul timpului tehnologia a evoluat foarte mult si cerintele de calitate din partea site-urilor de videochat au crescut foarte mult. Concurenta a devenit din ce in ce mai mare, si singura sansa pentru a face bani in acest domeniu este sa ai toate cunostintele tehnice la zi si o echipa puternica care sa lucreze alaturi de tine. Modelele videochat din studio lucreaza sub managementul unei echipe care este mereu informata, in trend cu cele mai noi tehnologii si solutii de promovare, care practic fac diferenta dintre succes si esec in cazul unui model fie el incepator sau avansat.

De ce facem aceste comparatii? Este important ca modelele videochat sa inceapa cu dreptul aceasta activitate. O data deschise niste conturi pe site-urile de videochat, nu vor mai putea fi redeschise (decat foarte greu si doar de studiouri importante in industrie). Un rating scazut te va urmari oriunde, fie de acasa, fie de la studio. Astfel iti vom prezenta avantajele unui model videochat care desfasoara activitatea din cadrul unui studio versus un model videochat care desfasoara activitatea de acasa.

Amenajarea si dotarile tehnice:


 • STUDIO

Toata aparatura, computerul ultraperformant, camera video HD, luminile profesionale si decorul specific, sunt puse la dispozitie de catre studio. Cheltuielile si investitiile ulterioare angajarii tale raman in sarcina firmei, personalul tehnic ocupandu-se de gasirea celor mai bune solutii pentru ca tu sa nu ai parte de nici un fel de disconfort tehnic cand iti desfasori activitatea.
In cadrul unui studio profesional amenajarea unei singure camere de munca poate depasi cu usurinta suma de 8000 EURO.

 • ACASA

Toate cheltuielile iti revin, costul achizitionarii unui computer de calitate, o conexiune de internet ultra rapida, si, de asemenea, va trebui sa te descurci cu eventualele probleme tehnice care nu isi vor gasi solutie. De exemplu, daca la ora 2.00 nu iti mai functioneaza camera web sau nu ti se mai deschide site-ul pe care lucrezi, ce faci? Suni la firma de la care ai luat PC-ul sa ii spui ca nu iti merge camera web? Suni la furnizorul de internet sa ii spui ca nu poti sa accesezi site-urile de videochat?
Solutiile sunt putine si nu sunt la indemana oricui.

Avantaj: Studio.

Intimitatea si confidentialitatea:


 • STUDIO

Studioul este de obicei amplasat intr-o locatie mare, sigura si discreta, ce nu te va face sa te simti incomod cand vii la munca.

Acesta va beneficia in permanenta de paza si supraveghere video, astfel incat sa iti poti desfasura activitatea in siguranta maxima.Mai mult, echipa tehnica se va ocupa de blocarea accesului romanilor pe conturile tale de videochat si vor sterge, la nevoie, diferite materiale ce ar putea fi postate de catre membrii tai din privat pe internet.

 • ACASA

In cazul in care nu locuiesti singura nu vei avea intimitatea necesara. Parintii, familia sau prietenii, pot afla usor cu ce te ocupi doar prin faptul ca ar face legatura intre camera web conectata la pc, felul in care ti-ai amenajat spatiul sau vazand ce site-uri accesezi din computerul tau. Aceste informatii vor mai trece si pe la furnizorul de internet, acesta stiind tot ceea ce tu accesezi, inclusiv la transmisiunile video. Lucrand ca model videochat de acasa va trebui sa iti setezi singura conturile si profilul pe site-uri, iar in cazul postarilor aparute pe internet, va trebui sa gasesti singura o metoda de a le inlatura.

Avantaj: Studio.

Incasarea castigurilor si plata taxelor aferente:


 • STUDIO

Studioul se ocupa in mod direct de incasarea banilor de la site-uri si plata comisionului tau. Tu nu vei fi decat un angajat cu forme legale, care nu va avea nici o legatura directa cu administrarea conturilor sau plata veniturilor si taxelor catre stat. Te vei bucura de plati corecte si la timp din partea studioului (in cazul studiourilor profesionale).
Conform legislatiei actuale, atat angajatul cat si angajatorul platesc contributii sociale si taxe pentru banii primiti cu titlul de salariu, angajatorul plateste partea sa de contributii sociale si taxe in cuantum de aproximativ 37%.

 • ACASA

Va trebui sa te descurci singura, sa te duci cu contractele de la site-urile de videochat la banca, sa platesti comisioane de retragere, sa prezinti facturi aferente incasarilor in fiecare luna si, cel mai important, sa iti platesti taxele pentru banii incasati. Neplata contributiilor sociale, cat si evaziunea fiscala, sunt pedepsite cu inchisoarea.
Mai important este ca la un eventual control ca persoana fizica fiscul te va pune sa justifici provenienta banilor pe care ii detii in cont sau a eventualelor bunuri achizitionate de tine. In plus, daca site-urile nu te vor plati nu vei avea parghii de actionat impotriva lor ca model independent.

Avantaj: Studio.

Comisionul incasat si cheltuielile locative:


 • STUDIO

Comisionul modelelor videochat incepe de la 40% si poate ajunge pana la 70% in studio. Acest comision este strans legat de pretul per minut negociat cu site-ul de videochat.
Astfel, 75% intr-un studio poate insemna 45% in alt studio, care beneficiaza de tarife mai mari. Cheltuielile locative ating, de cele mai multe ori, sume considerabile in cazul studiourilor profesionale, cu standarde de calitate inalte, iar acestea se reflecta in mod direct si in incasarile modelelor videochat, care lucreaza in locatiile respective.

 • ACASA

Comisionul modelelor videochat independente este de 100%, din care se scad costurile transferurilor castigurilor de la site catre model, acestea variind de la 1% la 10% din suma platita.
Taxele in cazul unui model independent reprezinta 16% din suma primita. Cheltuielile cu decorul, intretinerea, conexiunea la internet si utilitatile consumate pot ajunge usor la 70% din sumele incasate.

Avantaj: Model(doar in cazul modelelor independente care castiga foarte mult, altfel este evident avantajul studioului).

Deschiderea conturilor, actualizare pozelor si reclama platita:


 • STUDIO

Studioul are ca obiectiv permanent gasirea celor mai profitabile site-uri si negocierea celor mai bune tarife pe minut, avand un numar mare de modele.
In studio vei avea parte de sedinte foto profesionale gratuite, iar reclama platita iti va aduce castiguri care vor fi, evident, mult mai mari decat in alte cazuri unde promovarea lipseste. De mentionat ca aceste situatii le vei intalni doar in studiourile profesionale, cu cel putin 30 – 40 de modele per locatie. Amatorii nu au puterea negocierii.

 • ACASA

Vei avea nevoie de scaner, imprimanta, plus ca model independent, ne-existand un studio serios care sa garanteze pentru tine, vei avea nevoie sa treci prin diferiti pasi de verificare, care ti-ar putea restrictiona accesul definitiv pe unele site-uri de videochat. De asemenea, cel mai important aspect, si anume pozele, vor fi procesate la o calitate scazuta. In cazul modelelor independente, tarifele practicate pe minut pot fi considerabil mai mici decat in cadrul unui studio profesional de videochat.

Avantaj: Studio.

Programul de munca si viata sociala:


 • STUDIO

In studiourile profesionale, programul este fix. Incepe la o ora si se incheie la o ora clar stabilita. Astfel, modelul avand timp suficient pentru activitatea desfasurata, fara actiuni care i-ar putea distrage atentia. De asemenea, vei avea multe colege prin care iti vei gasi adevarate prietene, cu care vei putea discuta sau care iti vor putea spune o vorba buna atunci cand vei avea nevoie.
Cel mai important este ca noi vom sti deja cu ce te ocupi asa ca nu va trebui sa ne dai explicatii ocolite.

 • ACASA

Programul tau va varia, probabil construit haotic in ideea „azi ma bag, sau nu..pentru ca nu am chef”. Astfel, nu vei ajunge niciodata la performanta financiara, iar daca ratezi inceputul pe un site de videochat va fi foarte greu sa recuperezi.
Plus ca nu prea vei avea cum sa explici familiei, prietenului, sotului, copiilor sau prietenelor tale cu ce te ocupi. Nu iti va fi usor sa inviti la tine o prietena care nu stie cu ce te ocupi si sa stati la o pauza de cafea in timpul programului.

Avantaj: Studio.

Descopera care sunt avantajele unui job in studiou: